Weer een hoop te vertellen! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marlous Weegh - WaarBenJij.nu Weer een hoop te vertellen! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Marlous Weegh - WaarBenJij.nu

Weer een hoop te vertellen!

Door: Marlous

Blijf op de hoogte en volg Marlous

02 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo

Sorry, sorry, het is al weer even geleden dat ik wat geschreven heb....Hoop gebeurd, druk gehad!
Allereerst zijn we intussen verhuisd...
We hebben veel overlast gehad van onze buren... We hebben vorige week allebei nachtdiensten gehad en voordat we weggingen stond er een hele groep gasten voor de deur aan het hangen was en we zo paranoide werden dat we alle spullen verhuisd hebben uit angst dat ze het zouden weghalen als we weg waren (ze hielden ons al 4 weken ook de hele dag in de gaten (en zwaaien en fluiten) en weten precies wanneer je er niet bent)! Toen hebben we maar besloten dat we daar weg wilden! Ook zijn er bij onze onderbuurvrouw kleren verdwenen en is er een keer ingebroken...
Gelukkig stonden er bij ons in de buurt in een heel gezellig huis ineens nog twee kamers vrij en konden we daar de volgende dag gewoon in!
Verder ook nog leuk nieuws. Mijn eerste co-schap zit erop! (eigenlijk niet zo leuk..) ik vind het erg jammer, heb op de SEH een leuke, leerzame tijd gehad en had eigenlijk wel langer willen blijven...

Verder zijn we afgelopen weekend met een groep van 11 mensen naar Bigi Pan geweest, dat is een meer in een moerassig gebied bij Nickerie in de buurt (ten westen van Paramaribo). Eerst 3 uur in zo'n klein busje er naar toe en daarna met een korjaal (lange puntige boot) naar een hut op het meer waar we ons prima vermaakt hebben (stralend weer gehad,aan yahtzee verslaafd geraakt en heelijk gegeten) en heb voor het eerst geslapen in een hangmat en ik moet zeggen, het lag heerlijk, heb prima geslapen!!!

Afgelopen maandag ben ik begonnen aan mn tweede co-schap: chirurgie in het diakonessenhuis. Het is er tot nu toe prima, ben de enige co-assistent en werk samen met 2 chirurgen en een zaalarts. Heb 6 eigen patienten en mag verder zelf een beetje bekijken wat ik doe. Heb dus lekker iedere dag op OK gestaan en mogen assisteren! Ik heb er vertrouwen in dat dit ook een leuk co-schap gaat worden!

En natuurlijk hebben wij net als jullie hier gisteren koninginnedag gevierd! we moesten wel overdag gewoon werke, maar daarna lekker gefeest! eerst naar de straat achter ons gegaan, naar een huis met nog meet stagiaires die een DJ hadden, vervolgens gegeten (goede bodem gelegd ;-) ) toen naar Zus en Zo (Nederlands cafe/restaurant wat gedronken en vervolgens naar HET FEEST op de pier van hotel Torarica. Daar trad de hermes house band op dus lekker kunnen feesten en dansen!En gelukkig waren we hier ook vandaag vrij, het is dag van de arbeid, en dan werkt heel Suriname niet. Er was vanalles te doen aan de waterkant (dans en muziek) dus daar vanmiddag lekker rondgehangen!

Dat was het voorlopig weer!

Liefs vanuit Paramaribo!

• 02 Mei 2008 - 13:09

Ger En Nelleke :

hoi Marlous
    hier even een berichtje uit elst wat heb je toch weer veel meegemaakt hard werken veel lol en mooie foto s leuk voor je zoals je denk ik wel weet zijn papa en mamma en arnoud even weg zodat ik weer even het konijn mag komen voeren en knuffelen vanavond komen ze weer terug.morgen gaan wij een week naar zeeland en de weersberichten zijn goed boffen wij even mama en ik zijn afgelopen dinsdag weer wezen zwemmen annemiek had een verjaardag nu waarschuwde zij mij voordat ze op de doucheknop drukte dus zij heeft wel wat geleerd verder gaat alles goed hier wij zijn deze maand in afwachting om weer opa en oma te worden en volgende maand weer .ik hou je op de hoogte doei marlous tot de volgende keer liefs van ons

• 02 Mei 2008 - 13:13

Berdy:

Weer een heel leuk verslag met geweldige foto's!!
    Hahaha...die S.E.H. dan!!
    Het valt me op dat je met alles op een hele positieve manier omgaat, terwijl het toch allemaal heel anders en minder luxe als 'thuis' is!!
    Zet 'm op en nog veel plezier!!
    Groetjes!!

• 02 Mei 2008 - 21:00

Yvonne:

heey Marlous je maakt wel wat mee hè!Je kijkt straks echt terug op een beleving wat je daar alzo hebt ervaren,uniek om daar aan terug te denken.Ik lees graag je verslagen en tussen de regels door lees ik ook dat jij je wel vermaakt.Geniet nog even want voor je het weet ben je weer terug in Nederland,het aftellen is weer begonnen!Marlous nog een paar leuke leerzame weken in Sranang.
    Groetjes en liefs.

• 03 Mei 2008 - 06:57

Annemiek En Gerard:

Hoi Marloes,
    Wat een leuk verslag ik lees ze met veel plezier en wat maak je een hoop mee. Ik zag je in dat puntbootje met een bikini onder je kleren, je zult toch wel niet gezwommen hebben? Met die krokodillen om je heen!! Een kennis van ons heeft in Nickerie gewoond had daar een plantage met rijst. Leuke foto's je ziet dan nog iets van de omgeving. Wat een modern ziekenhuis!! Niet dus. Je zult wel hebben moeten wennen aan die primitieve zooi. Dinsdag ga ik weer zwemmen na 2 keer niet zijn geweest. Deze tijd van het jaar hebben wij ook zoveel dingen. Maar goed ik zie en lees het wel: je vermaak je prima met je vrienden en vriendinnen!!! Geniet er maar van want voor je het weet ben je weer in Rotterdam. Groeten en veel liefs. Gerard en Annemieke

• 03 Mei 2008 - 17:33

Ard En Louise:

hallo Marlous,
    We hadden al het een en ander van je gehoord, maar het is toch beter voor te stellen als je de foto´s ziet!
    Je komt toch wel weer terug?????
    Wij maken hier ook wel van alles mee, alleen niet met een kaiman,maar wel met oude auto's in Frankrijk!!?? Is ook best leuk. Afgelopen week zijn we 2 keer in Frankrijk geweest, 1x noord Frankrijk (ook met Willem) en 1x vlak bij de Zwitserse grens. We gaan nu uitrusten om weer een nieuwe week in te gaan, op naar Pinksteren. We horen vast wel snel weer van je! Werk en geniet deze aankomende week.
    Xxx pa en moes

• 04 Mei 2008 - 10:12

Madeleine:

Heey zus!!
    Vermaak je je daar niet een beetje teveel ;) Mooie riem trouwens van koninginnedag ;) Je zit nu al over de helft van je co-schappen dus geniet daar nog maar even van!! En ben eiegnlijk wel benieuwd wat die twee patienten van je mankeren!!
    x

• 06 Mei 2008 - 18:00

Andre:

Hoi Marlous, leuk om weer van je te horen! Bijzondere ervaring om in Bigi Pan geweest te zijn. Verder - zoals Berdy al schreef - die SEH! (Ik ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar de telefooncentrale/receptie + hoe die dames er uit zien - kun je daar ook een foto van maken? :-P)

Groetjes, Andre.
    PS ik ben trouwens net terug uit Londen, Rick heeft daar prima, al is het daar iets minder exotisch

• 09 Mei 2008 - 14:07

Marije:

klinkt goed allemaal marlous!!! Co-schap is misschien vergelijkbaar, maar wij zitten hier toch echt op het platte land. Een feestavondje heb ik ook wel zin in, misschien toch stiekem nog maar een keer naar de skihut als we terug zijn;)
    Wij moeten nog 2 weken coschap en dan gaan we kamperen met Vera en Paul. Daarna komen we misschien bij de victoria falls Jelle nog tegen, weer volop co-groep-pret dus!
    Groetjes en knuffel voor andere marloes en nog veel succes en plezier daar!

van Marije (en ik denk ook wel van Feike maar die is nog hard aan t werk terwijl ik stiekem aan t internetten ben geslagen, t is net co schap in nederland...;))