week 7
Door: Marlous
Blijf op de hoogte en volg Marlous
13 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo
Hallo!!!
weer even een update vanuit Suriname!
Het gaat hier nog steeds goed. De chirurgie is nog steeds prima.
Toch verbaas ik me nog wel stiekem een beetje over sommige dingen. Bijvoorbeeld gisteren zag ik mensen op de poli met zulke lelijke wonden aan hun voeten (lees halve voet verteerd) die in Nederland al lang geamputeerd zouden zijn, maar hier willen ze ze nog een kans op genezen geven.... (ik heb jullie bespaard een foto te maken)
Wat wel een erg vreemd idee is is dat ik nog maar 1,5 week te gaan heb met dit co-schap, en dan nog 2 weken vakantie, die we ook al weer helemaal overvol hebben gepland met trips die we nog samen (met Marloes) en Roel (vriend van Marloes) en Willem gaan maken (komen de 31e aan!).
Maar dat betekentook dat we over 3,5 weken al weer richting Nederland moeten :-(
Nou goed, vorige week: allereerst een lekker rustig weekend gehouden na de drukke week die eraan vooraf ging. Zaterdag wezen shoppen en zondag een fietstocht gemaakt naar Domburg (ja hoor, dat hebben ze hier ook!!! Het was een tochtje door de minder bewoonde wereld van ongeveer 2,5 uur. de heenweg heerlijk weer gehad en daar aangekomen heerlijk gegeten (natuurlijk) maar helaas begon het toen te regenen... Toch maar op de fiets gestapt en na 2,5 uur echt doorweekt thuis weer aangekomen (ben geloof ik nog nooit zo doorweekt geweest.
verder die week gewerkt nog wat gebbqed (je weet toch ;-) )
Afgelopen weekend weer een aantal leuke dingen gedaan. Zaterdag zijn we met een groepje Surinamers (familie en vrienden van de zaalarts op de chirurgie) gaan varen over de Surinamerivier naar Braamspunt, dat is het punt waar de Surinamerivier uitkomt in de oceaan. Het was een erg leuke en mooie tocht. We hebben dolfijnen zien zwemmen, vissers bezig gezien (met enorme vissen vangen) en lekker op het strandje gehangen en heel veel (!!! alweer...) lekker Surinaams eten gegeten. eigenlijk was er die dag regen voorspeld (logisch: regentijd) maar we hebben de hele dag stralend weer gehad!
Zondag zijn we met de kleine kinderen van het weeshuis waar Ellen en Judith (overbuurmeiden) stage lopen naar de dierentuin geweest. Het is best een leuk dierentuintje maar wel klein! Er zijn niet zoveel dieren zoals wij gewend zijn (wel mooi) in de dierentuin en ook de hokken zijn erg klein. Het is wel grappig want hier hebben ze natuurlijk geen overdekte hallen nodig om de tropen na te bootsen dus die beesten liggen gewoon in een hokje buiten. Het was echt een leuke ochtend, maar kwamen doodmoe weer thuis.
Verder gisteren weer begonnen aan een nieuwe week (3e week 2e co-schap...) en het heeft echt de hele dag gestortregent, dus hebben we 's avonds maar eens een keer thuis gegeten (nou ja, ik ben bij de overbuurmeiden aangeschoven ;-) ) en 's avonds naar het Casino gegaan.
Tot de volgende update!
Liefs Marlous
p.s. de foto's volgen iets later want de computer weigert ze te uploaden...
weer even een update vanuit Suriname!
Het gaat hier nog steeds goed. De chirurgie is nog steeds prima.
verder die week gewerkt nog wat gebbqed (je weet toch ;-) )
Tot de volgende update!
Liefs Marlous
p.s. de foto's volgen iets later want de computer weigert ze te uploaden...
13 Mei 2008 - 17:53
Big Bro:
hey zuster;)
hadden ze ook lama's in die dierentuin? moet je wel voor oppassen want die verzamelen spuug en dan.......;)
we hebben dit weekend al weer heerlijk genoten van het weer en ben bang dat ik aan het eind van de zomer meer neger als jij! haha
over paar weekjes ben je weer in nederland joh! geniet er maar nog even van..
enneh borrel niet teveel...:P
ciao -
13 Mei 2008 - 19:37
Sandra:
Klinkt super!
Kan me voorstellen dat je 't jammer vindt nu 't einde dichterbij komt. Geniet er nog maar lekker van!!
Dikke kus! (k) -
14 Mei 2008 - 19:49
Ard En Louise:
hallo Marlous,
Zo te lezen heb je geen tijd om je druk te maken over de terugreis die toch al een beetje in zicht komt!
Wel fijn dat Nederlanders fietsen hebben geleerd, anders was je ook niet zo nat geworden!
De kinderen van het weeshuis hebben het zeker erg naar hun zin gehad met de tantes! En je moet niet teveel shoppen want ook de koffers moeten dicht mee naar NL.
Hier is dinsdag de nieuwe week begonnen (na Pinksteren)en het weer wordt weer minder,terug naar de 17-18 graden.
Voor jou (en Marloes) op naar de laatste 3 weken waarvan er 2 vakantie zijn met Willem en Roel. Ook weer iets om naar uit te kijken!
Veel liefs
Xxxpa en moes -
14 Mei 2008 - 20:41
Margreet:
Ontdek nu pas, al msn'ende met je man-lief, je weblog. Leuk, van je te lezen en te zien! En idd, time flies when you having fun. Geniet ervan zolang t nog duurt... -
15 Mei 2008 - 09:46
Ard:
Hoi Marlous,
Ik zie je op een foto met twee alleraardigste weesjes staan. Je neemt de vraag van je moeder om er een mee naar huis te nemen toch niet al te letterlijk.
Groet,
Pa -
16 Mei 2008 - 13:44
Ger En Nelleke:
hallo Marlous
heel erg bedankt voor de kaart uit suriname.zoals ik je beloofde om je op de hoogte te houden over het opa en oma worden nu er is een flinke kleinzoon geboren van bijna 8 pond hij heet Bouke Bart en ze noemen hem Bouke.wij hebben een heerlijke week gehad in zeeland met temp.bijna zoals in suriname veel gefietst gewandeld lekker op het strand en heerlijk vis gegeten jemoet wel weer wennen aan de hollandse pot denk ik na al dat surinaams eten lijkt me wel lekker.marloes nog een paar heerlijke weken en geniet ook van de vakantie samen met Willem. liefs van ons -
17 Mei 2008 - 20:55
Elda:
Hola M'lous:
Tja, "time flies!"
What an interesting and exciting time you're having! I guess you've learned more than you would from books! And all the people you have been meeting as patients and otherwise.
I love the bit of the visit to the zoo with the little ones and of course the picure of you with the two boys . . .
Nog heel erg bedankt voor de bloemen voor moederdag, die pronken nog in de huiskamer allemaal mijn kleurtjes en mijn lifelings bloemen.
Blijf genieten van de omgeving en van het lekker eten. (Straks vind je mijn kip in yoghurtsaus niet meer lekker!! Mok!!)
Liefs,
Elda -
18 Mei 2008 - 15:20
Annemieke En Gerard:
Hoi Marloes
Op de eerste plaats hardstikke leuk van je dat wij een kaart mochten ontvangen uit Suriname.Lief van jou!!!
Je hebt alweer een heleboel meegemaakt daar in Suriname!! en het einde van je stage nadert. Van de ene kant is het waarschijnlijk omgevlogen en ben je blij Willem ook weer te zien. Van de andere kant om alles weer achter je te laten wat je heb meegemaakt zal ook wel moeilijk zijn. De contacten en de weeskindjes!! Natuurlijk ook het lekkere surinaamse eten zoals je dat beschrijft. Maar zeker een stuk levenservaring rijker dat pakken ze je niet meer af!! Marloes nog het beste met je 2e co-schap en nog een fijne vakantie samen met Willem en je vrienden!! En tot in Holland.